POIDS DE CONTROLE-GEWICHTEN

collage


Controleer uw weegschalen met ijkgewichten!

Korting 1.5% voor online bestellingen tussen € 500.00 & € 999.99.

Korting 3% voor online bestellingen vanaf € 1000.00.

Automatisch verrekend bij besteloverzicht/afrekening.

Neem voor grote hoeveelheden gewichten even contact op.

U wenst ons te bezoeken?

Bel ons even op: 056/72 88 32.

Steeds bereikbaar via onze contactpagina.

U kan online bestellen 24/24 - 7/7.


WELKOM
Deze webshop, gespecialiseerd in controlegewichten, werd in het leven geroepen om de meer algemene webshop www.weegwinkel.be (voor o.a. weegschalen, volgnummersystemen, ...) overzichtelijk te houden. Deze webshops maken, samen met de informatieve website www.weegservice.be, deel uit van DAVY VANDENBROUCKE COMM V - Sint-Katriensteenweg 26 - 8520 Kuurne, een vakhandel met service.

WAAROM ZIJN IJKGEWICHTEN NODIG?
Ijkgewichten worden gebruikt om weegschalen op juistheid te controleren. Dit o.a. in het kader van ISO 9000-normen, GLP en andere kwaliteitsmanagementsystemen.

DE MEEST VOORKOMENDE KLASSEN IN IJKGEWICHTEN ZIJN:
- Klasse M1:
  •  voor controle van weegschalen met een maximale nauwkeurigheid van 0.1 gram (weegschalen klasse III en IV)
  •  beschikbaar in fijngedraaid INOX/RVS of (vanaf 5 kg) in blokgewichten (verlakt gietijzer of INOX/RVS)
- Klasse F2:
  •  voor controle van weegschalen met een nauwkeurigheid tot op 0.01 gram (precisieweegschalen klasse II)
  •  beschikbaar in fijngedraaid INOX/RVS
- Klasse F1:
  • voor controle van laboweegschalen met een nauwkeurigheid tot op 0.001 gram (precisieweegschalen klasse II)
  • beschikbaar in gepolijst INOX/RVS

WELK MATERIAAL?
  • INOX of RVS geniet de voorkeur in de voedingsnijverheid of bij gebruik in vochtige ruimtes.
  • Grote blokgewichten zijn meestal in verlakt gietijzer. Ook verkrijgbaar in INOX/RVS.

WAT VINDT U OP DEZE WEBSHOP?

- De losse gewichten, klassen F1, F2 en M1 (inox, gietijzer)
- De meest gevraagde gewichtensets inox). 
- Enkele veel gevraagde gewichten M1 zonder certificaat, voor hen die geen certificaat nodig hebben
Op zoek naar andere controlegewichten of sets, bv uit een andere klasse, met een andere samenstelling, andere vorm? Neem even contact op. Doe dit ook voor gewichten zwaarder dan 20 kg (stapelbaar met heftruck).

WELKE VORMEN IJKGEWICHTEN ZIJN ER?
Er zijn knopgewichten, blokgewichten, stapelgewichten, plaatjes, schuif- en haakgewichten (voor hangweegschalen). Hier vindt u een overzicht van de mogelijke vormen.

ijkgewichten9-edelstaalijkgewichten8-blokgewicht-kleinijkgewicht-messing-klein

ALLE PRIJZEN VAN GEWICHTEN OF SETS DIE HIER VERMELD ZIJN,
zijn inclusief:
- kalibratiecertificaat (tenzij vermeld dat er geen certificaat is)
- kunststof etui voor de losse gewichten
- kunststof koffertje voor de gewichtensets
Blokgewichten hebben geen houder (maar wel een handvat)
.


CERTIFICATEN

Geen certificaat nodig? Dan zijn de individuele gewichten goedkoper. Hier vindt u de meest gevraagde gewichten zonder certificaat. Zoekt u een ander gewicht zonder certificaat, plaats dan een gewone bestelling (dus met certificaat) en noteer in het vak "opmerkingen" dat u geen certificaten wenst. U ontvangt van ons een persoonlijke orderbevestiging met de correcte bedragen zonder certificaatkosten en hoeft dan geen rekening te houden met de automatische mail die door het shopprogramma verstuurd wordt. U kan bij twijfel (benodigde klasse, wel of niet een certificaat nodig, ...) steeds contact opnemen.
Let op:
- als u gewichten zonder certificaat bestelt, kan u achteraf voor deze gewichten geen certificaat meer bekomen.

- certificaten zijn zeker nodig in het kader van het werken met ISO-normen of andere kwaliteitsmanagementsystemen.

WELKE EENHEDEN VAN IJKGEWICHTEN BESTAAN ER?
Alle gewichten bestaan in 1, 2, 5 (mg, g, kg) of een tien-/honderdvoud ervan (bv 100 mg, 200 g, 5 kg, 20 kg, ...). Gewichten van bv 300 g en 15 kg zijn dus onbestaande. Dan neemt u een combinatie van bestaande gewichten, zoals 100 + 200 g of 10 kg + 5 kg, ...

HOEVEEL IJKGEWICHTEN HEEFT U NODIG?
- Om een weegschaal zelf op regelmatige basis te controleren, kan eventueel een ijkgewicht van 1/3 tot 1/2 van het maximum weegvermogen van het toestel volstaan. Als u van deze controles een gedetailleerd logboek bijhoudt, kan dit soms voldoende zijn, bv in het kader van een kwaliteitsmanagementsysteem (= procedure zelfcontrole).
- Eventueel kan u bijkomend jaarlijks uw weegschaal laten kalibreren, waarbij het toestel, indien nodig, kan bijgesteld (= gejusteerd) worden. Dit kan hier bij ons gebeuren voor weegschalen tot 150 kg. U ontvangt hierbij dan een kalibratieverslag met meetresultaten. Boven 150 kg werken we samen met een gespecialiseerde collega.
 
LEVERTERMIJN EN VERZENDKOSTEN
De levertermijn voor ijkgewichten met kalibratiecertificaat bedraagt doorgaans (wanneer de gewichten op voorraad zijn in de fabriek) een tiental werkdagen nadat uw vooruitbetaling geregistreerd werd.
Dit komt doordat het gewicht een aantal labo-weegtesten moet doorlopen en doordat de certificaten op naam van de gebruiker opgemaakt worden. Wij kunnen deze termijn niet beïnvloeden.
De ene periode is voor de fabriek ook drukker dan de andere. Hou daarmee rekening. Voorkom problemen, bestel tijdig.
Speciale orders op maat nemen enkele weken in beslag. 
Gewichten zonder certificaat zijn doorgaans sneller beschikbaar (op twee à drie werkdagen na ontvangst vooruitbetaling als de gewichten voorradig zijn in de fabriek).
Verzendkosten: tot en met 40 kg aan gewichten, gebeurt het transport via collivervoer en is er een standaardkost van € 15.60 (incl. BTW). Dat zijn administratiekosten, speciaal inpakmateriaal en de verzendkosten. Deze kosten gaan uit van de fabriek. Boven de 40 kg worden de gewichten via pallettransport vervoerd. Hiervoor liggen de transportkosten hoger dan bij collivervoer. Bij afwijkende kosten wordt u persoonlijk verwittigd.

BETALING
- We werken met vooruitbetaling. Dit kan met visa, mastercard, bancontact of via bankoverschrijving. Klanten uit Nederland kunnen ook betalen via Ideal. De certificaten die bij de gewichten geleverd worden, staan op naam van de persoon/de firma die ze bestelt en/of zal gebruiken. Daarom is uw bestelling pas definitief na de registratie van uw betaling.
- Nadat u uw bestelling geplaatst heeft, krijgt u automatisch een voorlopige bevestiging door het webprogramma. Na nazicht bevestigen we persoonlijk uw bestelling via mail of nemen we eerst contact met u op voor verduidelijking indien nodig.
- Bestelde gewichten kunnen nooit teruggenomen worden indien de levering gebeurd is conform de bestelling. Contacteer ons bij twijfel. Dat kan veel problemen voorkomen.

OPMERKINGEN
- Indien de levering niet binnen een normale termijn kan doorgaan, nemen we met u contact op zodat u kan kiezen voor ofwel een andere oplossing (tegen meer- of minprijs) ofwel terugbetaling van de betaalde som binnen de acht dagen.
- Speciale orders op maat nemen enkele weken in beslag en kunnen achteraf niet meer geannuleerd worden.

- Ben u onzeker? Contacteer ons even. Dit kan de hele dag door via mail. U kan ons ook opbellen. Zijn we er niet? Spreek dan uw boodschap in op het antwoordapparaat, met vermelding van uw telefoonnummer, zodat we u kunnen terugbellen. Alle gegevens zijn op de contactpagina terug te vinden.
- Naast ijk- of controlegewichten, vindt u bij ons op onze andere webshop www.weegwinkel.be een ruime keuze aan weegtoestellen voor allerhande doeleinden, (draadloze) volgnummersystemen, loketsystemen, prijstangen, printers voor prijskaartjes, ...

Davy Vandenbroucke
BE0751.484.041